Почистване на зъбен камък

Повече информация

Зъбният камък може да бъде особено опасен за вашите венци. Заболяването на венците, което той често предизвиква, може да има сериозни последствия за вас, ако не се лекува. Най-леката форма на възпаление на венците, до което той може да доведе се нарича гингивит. Гингивитът обикновено може да бъде излекуван чрез внимателна орална хигиена и редовно професионално почистване. Ако все пак зъбният камък не се отстранява редовно и възпалението на венците не се лекува, гингивитът може да прогресира в по-тежка форма на заболяване на венците - пародонтит. При него се наблюдава образуване на костни джобчета между венците и зъбите. Това накрая може да доведе до разклащане и загуба на зъби и стопяване на челюстните кости. Самото професионално почистване се състои в използването на ултразвуков апарат, който отстранява зъбния камък и зъбната плака разположени под венеца. След това се извършва полиране на зъбите със специален апарат или четка, за да се отстрани зъбната плака от короната на зъба. Ако не са ви чистили зъбния камък отдавна или просто смятате, че имате нужда от професионално почистване, запишете си час още днес, преди да е станало твърде късно.

Лечение на кариес

Повече информация

Зъбният кариес е едно от най-древните и най-разпространени заболявания в цял свят. Резултат е от едновременното и взаимозависимо действие на редица фактори, определящи го като мултифакторно заболяване (процес) с краен резултат разрушаване на зъба. Неговата поява може да доведе до развитието на различни усложнения като пулпити, периодонтити, абсцеси и други. Ние можем да ви помогнем чрез нашите съвременни композитни обтурации (пломби), които възстановяват функционалността и естетиката на увредените зъби. Запишете си час още днес, за да възстановим здравината и красотата на разрушените ви зъби.

Кореново лечение

Повече информация

Уврежданията на зъбите вследствие на зъбен кариес могат да прогресират до степен на засягане на нервите на зъба, което е свързано с болка и възпаление наречено пулпит. Понякога този процес може да се утежни и да се достигне до периодонтит характеризиращ се понякога с по-силни болки и подуване на лицето в областта на засегнатия зъб. Ако имате съмнения за подобен проблем, то свържете се с мен още днес.

Зъбни протези

Повече информация

Лечението чрез зъбни протези се извършва в случаите на липсващи два или повече зъба. При него се взимат няколко отпечатъка, чрез които се определя захапката на пациента и накрая чрез специална проба се определя дали протезата е готова за изработване. Лечението с този тип конструкции се използва при наличието на много специфични обстоятелства. Ако смятате, че имате нужда от протеза, запазете час още днес и ще обсъдим дали това е най-доброто решение във вашия случай.

Екстракция на зъб или корен

Повече информация

В някои случаи уврежданията на зъбите са толкова тежки, че лечението им е невъзможно. Тогава е по-добре тези зъби да бъдат екстрахирани (отстранени), защото оставянето им понякога може да доведе до сериозни последици за вашето здраве.

Зъбни украшения

Повече информация

Зъбните украшения са скъпоценни или полускъпоценни бижута, които могат да бъдат залепени с помощта на специален композит върху зъбите. Те по никакъв начин не са вредни и не пречат на захапването.

Физиотерапия

Повече информация

Лазерна терапия за позитивно повлияване на парадонтоза, афти и други венечни заболявания. Лазерът е високотехнологично устройство, което генерира светлинен лъч с висока концентрация. Този лъч се насочва към зоните на инфекция с голяма точност и така последните се унищожават много прецизно. Лазерният поток обеззаразява засегната зона и уплътнява стените на кръвоносните съдове, като по този начин минимизира инфекцията и кървенето на венците. Предимства на лазертерапията:
- по-бързо лечение;
- унищожава бактериите и вирусите в устата;
- стоматологичните лазери са ниско енергийни, което е съществено при третиране на чувствителни и инфектирани зони на лигавицата;
- намалява кървенето;
- намалява болката при следоперативни състояния;
- напълно безопасен и без странични ефекти

Избелване на зъби

Повече информация

Избелването на зъби е козметична манипулация, имаща за цел да възстанови естествената белота на вашите зъби, която с годините се променя поради консумация на някои храни, напитки, тютюнопушене и др.Можете да изберете система за домашно избелване. В повечето случаи тя се състои от комплект, който включва индивидуално изработени от пластмаса шини и избелващ гел. Те се носят през нощта за различен период. Запишете си час още днес и направете своята усмивка по-бяла и по-привлекателна.

Силанизиране на детските зъби

Повече информация

Обикновено силантите се поставят на постоянните дъвкателни зъби на детето между 5 и 9 годишна възраст. Разбира се детето не трябва да има кариес, за да може да му се постави силант. Силантът е специален пластичен композит или с по-прости думи материал, който запечатва точно тези малки цепнатини върху нашите зъби. Той се поставя за не повече от 5 минути и подобно на пломбата се нагрява с фото полимерна лампа за да се втвърди. Реално той изпълнява ролята на предпазен слой върху зъбите.

Здравноосигурителна каса

Всички здравно осигурени пациенти могат да се възползват от годишния пакет услуги финансиран от НЗОК (Национална здравно осигурителна каса). Д-р Юлияна Мирчевска има сключен договор с НЗОК и съответно в стоматологичния кабинет можете да ползвате всички услуги заплащани от здравната каса. Необходимо е да носите своята здравноосигурителна книжка и да я предоставите.